Atatürk'ü hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız

Atatürk

Büyük Önder Atatürk`ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı`ndaki törende, saatler 09.05`i gösterdiğinde sirenler çaldı; törene katılanlar ve diğer çevredeki görevliler 5 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ATATÜRK VE KURTULUŞ SAVAŞI

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonundaki "10 Kasım Atatürk`ü Anma" konulu resim sergisinin açılışına katıldı. Kolat, açılışta yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk`ü ebediyete intikalinin 76. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını söyledi. Resim sergisinin açılışının ardından "Atatürk`ün Son Zamanı" ve "Devlet Adamı Atatürk" konulu konuşmaların yapıldığı törende, "Atatürk ve Kurtuluş Savaşı" adlı tiyatro gösterisi sunuldu.

BÜYÜK ÖNDER VE KURTARICI

Veli Kolat, Cumhuriyetin kurucusu, bağımsızlığın mimarı Mustafa Kemal Atatürk `ün ölümünün 76`inci yılında özlemle, sevgiyle ve saygıyla anıldığı belirterek Atatürk`ün, Kurtuluş Savaşı`ndaki başarıları, öngörüleri, eserleri ve inkılaplarıyla tarihin akışını değiştiren büyük liderler arasında hak ettiği yeri aldığını söyledi.

MİNNET, RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

Vali Kolat konuşmasının devamında şunları söyledi "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ileriyi görme yeteneği, askeri dehası, olağanüstü devlet adamlığı ve kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti`ni çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmesi ile büyük bir lider olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır. 10 Kasım, milletimiz için Atatürk`ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Milletimiz hiçbir zaman Atatürk`ü unutmamıştır ve unutmayacaktır. Bağımsızlık savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk sonsuza kadar milletimizin günlünde yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ